Feedback van patiënten is enorm waardevol! Hier kunnen we veel uit leren. Impact door stimulatie en motivatie!
Naar aanleiding van feedback wordt beleid geëvalueerd, behandelingen aangepast of persoonlijke benadering naar patiënten toe veranderd. Het is belangrijk om jezelf te kunnen profileren. Als gevolg hiervan zien we ook of een patiënt inzicht heeft in zijn eigen behandeling. Er is veel impact door stimulatie en motivatie.
Feedback van patiënten is enorm waardevol!
De behandeling heeft als doel de psychologische flexibiliteit te vergroten, om te bewegen van een probleem naar flexibiliteit. Tijdens een behandeling krijgt men inzicht in de persoonlijke waarden en worden er concrete acties aan gekoppeld.
Om zover te komen is het noodzakelijk een uitgebreide intake te doen, verbanden te leggen, beleid te bepalen en resultaten te evalueren.
Impact door stimulatie en motivatie
Onlangs ontving Cindy een mooie review van een tevreden patiënt. Cindy bood de zorg gedeeltelijk in de thuissituatie en enkele malen op het werk van de patiënt. Acceptatie technieken vormden de rode draad. Het is mooi om te zien en ervaren hoe dankbaar men is! Dit maakt ons ontzettend blij en heel erg trots.
Het is heel belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen bij een zorgverlener, zo ontstaat er een vertrouwensband. Dat zijn voorwaarden voor een open en succesvolle zorgverlening!
Het mooie is dat door kennis en ervaring interventies gecombineerd kunnen worden (o.a. toepassing defusie-EMDR). Er ontstaat een krachtige therapeutische interventie, waarbij het zenuwstelsel reacties geeft door de heftige emoties (misselijkheid, vermoeidheid, verdriet etc).
Durf en lef!
Er ontstaat een gestructureerde, multi-sensorische en motorische interventie.
Tijdens de interventie worden irreële gedachten op verschillende manieren bij herhaling uitgesproken. Tegelijkertijd krijgt de patiënt de opdracht bewegingen uit te voeren die geïmiteerd worden. O.a. zien, horen, motoriek, spraak en geheugen worden geactiveerd. Op deze manier worden verschillende hersengebieden gestimuleerd en de irreële gedachte ontkracht.
Tussendoor wordt er geëvalueerd hoe de patiënt zich voelt.
Hoe meer inzicht in de manier waarop men met bepaalde zaken omgaat, hoe groter de kans dat men blijvende verbeteringen aan kan brengen in het dagelijkse leven.
Na deze interventie is er een positieve afsluiter: meestal een bodyscan. Om na te gaan waar er in het lichaam nog spanningen zijn.
Deze methode is effectief bij diverse neurologische aandoeningen, concentratieproblemen, Healthy Ageing, angsten, vermijdingsgedrag, gespannenheid, stemmingsklachten, slaapproblemen en (onverklaarbare) lichamelijke klachten.
Alle lof voor de patiënten bij Pijnzorg Actief! Zij hebben het allemaal zelf gedaan en aangedurfd!
De behandeling heeft een sterke, levensingrijpende impact op patiënten. Pijnzorg Actief geeft alleen de handreiking, stimuleert en motiveert. Impact door stimulatie en motivatie!
Anders omgaan met pijn en vervelende gedachten
Indien u wilt weten hoe patiënten de dienstverlening van Cindy ervaren, lees dan verder!
Een patiënt schreef een mooie recensie. Het is mooi om te zien en ervaren hoe dankbaar men is! Dit maakt ons ontzettend blij en heel erg trots. De recensie wordt gepubliceerd met toestemming van de patiënt.
Impact door stimulatie en motivatie
Dit is wat de patiënte schreef:
Ik vond het prettige bijeenkomsten waarbij ik elke keer iets nieuws leerde ook over mezelf. Oefeningen, wetenswaardigheden rondom pijn en pijnbeleving en vooral hoe ik zelf om ga met klachten of er juist niet mee om ga door te doen alsof ze er niet zijn.
Ik houd eerder rekening met mezelf en gun mezelf rust en ontspanning.
Er is niet veel effect op de pijn zelf maar wel op hoe ik met mezelf om ga en hoe ik ervaren heb dat mindfulness en meer zelfcompassie mij helpen om beter te voelen waardoor ik ook eerder rekening hou met mezelf en mezelf rust en ontspanning gun.
Ik heb in de sessies geleerd dat ik best goed ben in doen alsof het er niet is, maar dan ook niets doe om het voor mezelf dragelijker te maken en ook niet genoeg rust neem of grenzen aangeef waardoor de pijn wel groter wordt. En doen alsof het er niet is werkt slechts gedeeltelijk en kost ook gezondheid door hoge doses pijnstillers.
Ook daar ga ik meer bewust mee om en soms kies ik er heel bewust voor om een dag flink wat pijnstillers te gebruiken omdat ik dan iets ga doen wat ik heel leuk vindt en ik me zo fijn mogelijk wil voelen.
Ik ben best goed in doen alsof het er niet is
Ik merk nu dat mijn energie duurzamer is, met oefeningen en mindfulness ben ik flexibeler geworden en ook meer ontspannen (ik sliep al best goed maar nu doe ik elke keer voor het slapen een mindfulness oefening waardoor mijn lichaam veel dieper ontsnapt)
Wat ik heel leuk vind is dat ik jou ken van de ACT training en dat jouw hulp daar heel goed bij aansluit. Voor mezelf wist ik natuurlijk ook wel dat ik erg weinig deed met mindfulness, zelfcompassie, toegewijde actie als het om mijzelf gaat en dat daar ook de meeste aandacht naar toe ging.
Je werkt ook met schema’s en invuloefeningen en ik denk dat het heel goed en leerzaam is voor mensen nog niet gewend zijn op deze manier te kijken. Voor mezelf had ik er niet veel mee omdat in bewuster worden geen winst te behalen viel (ik ben ook niet heel erg van schema’s maar zie het nut zeker wel)
Een nieuwe manier van kijken en beleven van pijn
Ik merkte dat jij echt heel veel weet over (chronische) pijn en dat je veel verschillende methodes in je koffertje hebt. Vanuit elke invalshoek en vanuit verschillende zienswijzen, met de ACT als rode draad.
Je laat je niet snel van de wijs brengen en het is voelbaar dat jij op jouw kennis en ervaring vertrouwt.
Er zijn periodes geweest dat ik er niets aan vond en ook nijdig was en dan voelde ik dat ik uit mijn evenwicht en comfortzone was gehaald. Dan reageer ik eerst met weerstand en daar kon je -ook met humor- goed mee om gaan.
Ik ervaar jou als vakkundig, professioneel, betrokken en vasthoudend. Je biedt een nieuwe manier van kijken en beleven van pijn.
Dankjewel
Groetjes Hester
Focus op wat echt belangrijk is!
Bovendien is het aantrekkelijk dat de dienstverlening bij Pijnzorg Actief plaatsvindt via huisbezoeken, op het werk en via e-coaching met behulp van online meetings. We begeleiden patiënten met interessante assessments en e-learnings. Inzet hiervan gaat op basis van welke zorg op dat moment gewenst is. Impact door stimulatie en motivatie.
Meer weten over de aanpak van Pijnzorg Actief? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek.